back to top
- Reklama -

Nepřehlížejte příznaky, psychické problémy mohou postihnout každého

Deprese a další psychické potíže se nevyhýbají nikomu – nezáleží na věku, ani na životní situaci. Ať už jde o mladé lidi nebo starší generaci, psychická nepohoda se může projevovat častým smutkem, úzkostmi, nervozitou nebo depresemi. Pokud tyto stavy trvají delší dobu, mohou u citlivých jedinců přerůst v chronické duševní onemocnění. Cítíte-li, že se vás tyto problémy týkají, neváhejte a obraťte se na odborníka.

Stres a negativní myšlenky mohou vést k vážným problémům

Začíná to pomalu a nenápadně. Vysoké pracovní tempo, nedostatek času na odpočinek a neustálý stres vytvářejí ideální podmínky pro vznik psychických obtíží. K tomu se přidává pocit nedůvěry k okolí a frustrace, která postupně narůstá. Tyto negativní vlivy se postupně začínají projevovat na našem chování, myšlení i emocích. Stres se stává stálým společníkem a jeho dlouhodobé působení může vést k řadě destruktivních příznaků.

Neignorujte fyzické ani psychické příznaky

Máte problémy se spánkem? Budíte se uprostřed noci? Možná jste si všimli, že si kousáte nehty nebo se nadměrně potíte. Cítíte bušení srdce nebo máte pocit, že se dusíte? Tyto projevy mohou být důsledkem tisíců myšlenek, které se vám honí hlavou a které zrychlují činnost srdce. Tento stav může vést k vysokému krevnímu tlaku a dalším kardiovaskulárním potížím. Smutek a nervozita pak jen posilují pochybnosti o vašem zdraví a vlastních schopnostech.

Psychologická pomoc je na dosah

Je důležité si uvědomit, že jen odborník z oblasti psychologie nebo psychiatrie dokáže přesně identifikovat váš duševní problém a stanovit správnou diagnózu. Pokud se nacházíte v podobné situaci, nebojte se obrátit na odborníky. Například soukromá psychiatrická klinika AdiCare v Brně poskytuje péči, která respektuje lidskou důstojnost a nabízí odbornou pomoc psychologů a psychiatrů. Klinika vám poskytne vstupní diagnostiku, pomůže definovat problém a navrhne vhodné řešení, jak zlepšit vaši psychickou pohodu.

Diskrétní a individuální přístup je samozřejmostí

Klinika AdiCare se zaměřuje na respektování soukromí každého pacienta. Nabízí individuální terapeutická sezení formou ambulantní docházky, ale také možnost terapie online. Pro ty, kteří preferují skupinovou terapii, jsou k dispozici také hromadné tematické sezení. Specializují se na léčbu fobií, úzkostí a závislostí, a zároveň chápou i doprovodné projevy, jako je užívání léků na tišení bolesti nebo konzumace alkoholu k „zapomnění“. V AdiCare si kladou za cíl pomoci bez pocitu studu či viny.

Pomoc při závislostech a dalších psychických problémech

Na klinice AdiCare je možné diskrétně zvládnout léčbu závislosti na alkoholu, tabáku, drogách, lécích nebo i na internetu. Stejně tak se zde zaměřují na problémy spojené s poruchami příjmu potravy, nespavostí, ADHD nebo hraniční poruchou osobnosti. Důležité je si uvědomit, že psychické problémy se mohou objevit v jakémkoli věku, a nejsou vždy výsledkem dědičných dispozic. Díky odborné péči kliniky AdiCare se můžete postavit těmto problémům čelem a vrátit se ke ztracené duševní pohodě.

Related Articles

- Advertisement -pr clanky

Mohlo by Vás zajímat