Máte vlastní restauraci? Pamatujte na slavnostní kuchařský rondon

Vaříte z kvalitních surovin a nepoužíváte žádné náhražky? V tom případě se k vám určitě vaši zákazníci rádi vracejí a vy si na oplátku svých zákazníků opravdu vážíte. Pocit, že lidem ve vaší restauraci chutná, je určitě k nezaplacení. Ještě více však v očích svých zákazníků stoupnete, když bude váš personál oděn do moderních pracovních oděvů do kuchyně, když vy, jako majitelé restaurace, tu a tam mezi své strávníky přijdete v slušivých kuchařských rondonech.

Každý začátek je těžký

Říká se, že kuchař se o svém povolání dozví maximum teprve tehdy, když se stane majitelem restaurace. Zjistí, že to není pouze o pracovních oděvech do kuchyně, rondonech a pánských zdravotních pantoflích. Zjistí, že vlastnit restauraci neznamená procházet se růžovým sadem. Zejména každý začátek je vždy těžký. Proto je třeba se obrnit pevnými nervy, být odolným, vyrovnaným a získat přirozený nadhled.

Majitel restaurace musí být spravedlivý ke všem svým zaměstnancům. Musí jim důvěřovat, musí je však také prověřovat. Až budete oblékat slavnostní kuchařský rondon na počest toho, že jste se stali majiteli restaurace, nesmíte se hroutit pod prvotními investicemi. Ty budou opravdu nemalé. Počítejte také s tím, že pokud jste měli doposud volna málo, budete ho mít ještě méně.

Relaxujte

Stejně jako většina zdravotníků ve svých zdravotnických profesích, kteří mají šanci oblékat pracovní oděvy Dickies, obouvat skvělou obuv pro zdravotníky (obuv Scholl zdravotní a zdravotní obuv Santé), i vy pamatujte na občasný relax. Je třeba nechat odpočinout nejen hlavu, ale i tělo. A buďte stále v obraze! Určitě není na škodu sledovat tu a tam kvalitní kuchařské televizní show profesionálních kuchařů a nechat se inspirovat jejich zkušenostmi. Zvláště těmi, které získali na svých pracovních cestách v zahraničí.

40 plus

Další zajímavé čtení

Leave a Comment