Toustovače, ideální jídlo

Zapečené tousty nebo plněné sendviče jsou oblíbenou rychlovkou nejen jako večeře v amerických filmech. Příprava je rychlá, snadná a levná a kromě mistrů šefkuchařů na vysokoškolských kolejích, si je rádi připraví lidé v nejedné domácnosti. Aby vaše tousty ale byly nejlepší, potřebujete nejlepší toustovač, který se o vaši večeři spolehlivě postará.

Takové kousky dnes najdete v každém obchodě se spotřebiči, ale víte, na co si dát u toustovačů pozor? Pokud totiž nechcete zanedlouho kupovat nový, měli byste se zaměřit na úpravu povrchů plotýnek, které by rozhodně měly být z nepřilnavého povrchu. O ten je ale potřeba pečovat, což znamená opatrné umývání a žádné drhnutí drátěnkou, jinak se můžete těšit na přichytávání a spálenou večeři či snídani. Fajn je i antiadhezní úprava plotýnek.

Je libo trojúhelníky nebo čtverce?

Další otázkou je podoba, v jaké tousty chcete. Zatímco některé toustovače nabízejí čtvercové provedení, kdy bude rovnoměrně opečený po všech stranách a stejně tak i křupavý, jiné modely mají trojúhelníkovitou podobu, což znamená, že při vložení čtvercového toustu se rozpůlí na dva trojúhelníky. V takovém případě je tu mnohem více křupavých okrajů.

Toustovače se kromě toho prodávají v několika velikostech. Pro ty, kterým stačí jeden toust ke snídani, je vhodný malý toustovač, do kterého se vejde jen jeden toust. Výhodou takového modelu je především to, že nezabírá moc místa. Klasické provedení je po dvou plotýnkách, tedy že se dva tousty dělají najednou. Je to rychlejší a snadnější. Pro opravdu velké jedlíky nebo již zmiňované studenty na kolejích, jsou dobrou volbou toustovače rovnou se čtyřmi plotýnkami, které jsou schopné během chvíle nasytit hned několik hladových žaludků.

Mezi další vlastnosti, které najdete u některých toustovačů, patří zobrazování teploty nahřátí plotýnek a poté možnost plotýnky samostatně vyndat a vyměnit nebo snadněji omýt.

Mezi nejlepší výrobce patří například Eta.

40 plus

Další zajímavé čtení

Leave a Comment