Zařaďte do Vašeho jídelníčku zdravé španělské potra

Teplé květnové počasí přímo vybízí k přípravě lehce stravitelných obědů. Na jídelníčku většiny žen se zejména v tomto ročním období nachází zeleninové saláty i pokrmy připravené z kuřecího masa a zeleniny. Inspirace často vychází ze středozemské gastronomie.

Proč jíst olivy?

Právě v přímořských státech se řada pokrmů připravuje ze zeleniny typické pro tamější kraj. Neodmyslitelnou součást středomořské kuchyně tvoří olivy. Olivy jsou plody středozemského stále zeleného stromu Olea europaea a obsahují více jak 50 % oleje a skoro 40 % vody. S olivami se většina z nás seznámila během svých dovolených v zahraničích, avšak díky e-shopu společnosti BMC Brno můžete ochutnat olivy také v tuzemsku. V nabídkovém katalogu společnosti BMC Brno najdete, jak zelené, tak černé olivy. Možná jste doposud netušili, že černé olivy jsou skutečně dozrálé zelené olivy patřičného druhu. Tzv. druhové olivy jsou určeny ke konzumaci. Olivy bez druhového označení se obvykle používají k druhotnému zpracování. Z druhotných oliv se vyrábějí oleje, kosmetické přísady apod. Dalším rozdílem mezi zelenými a černými olivami je skutečnost, že zelené olivy se češou nezralé. Olivy mají také nezanedbatelný vliv na lidské zdraví. Obsahují totiž významný zdroj vitamínů A a E, nenasycené mastné kyseliny, přírodní vlákniny, antioxidanty a minerály.

Ochutnejte také broskve značky Bassta a kvalitní sladké víno Old Porter

V nabídkovém katalogu společnosti BMC Brno najdete kromě španělských oliv rovněž gastro balení broskví. Z nich můžete pro osvěžení připravit nejrůznější ovocné moučníky, dezerty nebo kompoty. Připravené pochoutky mohou ozdobit Váš slavnostní stůl stejně jako víno Old Porter, které koupíte zde katalog.bmcbrno.cz/old-porter-13.html. Toto sladké víno s třinácti procenty alkoholu je možné popíjet jako digestiv i aperitiv. Okouzlí Vás svou zářivě průhlednou barvou i jemnou sladkou chutí.

40 plus

Další zajímavé čtení

Leave a Comment